Рецепт дана: Динстани млади грашак

Ово укусно вариво савршено је као прилог уз апсолутно све; од похованог или печеног меса, преко помфрита, па до омлета.
grasak
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 г младог грашка,

- 1 мања главица лука,

- кашика вегете,

- першунов лист,

- целеров лист,

- со и бибер по укусу,

- воде за подливање,

- мало брашна по потреби

Припрема:

1. Лук исећи на коцкице, а грашак очистити.

2. На мало уља пропржити лук док не постане стакласт и не почне да добија боју.

2. Додати грашак, промешати и подлити с мало воде, тек толико да прекрије грашак.

3. Посолити, побиберити, додати и вегету, па пустити да проври, а затим смањити ватру на најмање и пустити да се динста.

4. Повремено мешати и подливати водом ако је потребно.

5. Динстати на лаганој ватри док грашак не омекша. Неких 20 минута ако је грашак млад, а ако је старији требаће мало вбише времена.

6. Кад је грашак омекшао, додати першунов и целеров лист, пустити да се још мало динста; неких 3 минута чисто да се прожму укуси.

7. На крају посипати кашиком брашна и брзо промешати да се не би створиле грудвице, а да згусне евентуални остатак течности.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести