Рецепт дана: Домаћа јунећа супа

Окрепљујуће укусно јело које може да буде и цео оброк ако се месо и поврће једу с неким сосом. Важна напомена: рни лук обавезно препећи на плотни.
supa
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 500 г јунећег меса,

- 6 већих шаргарепа,

- 2 средње зелени,

- 2 средња паштрнака,

- 1 целер,

- главица црног лука,

- 2 кашичице соли,

- бибер у зрну,

- першунов и целеров лист

Припрема:

1. Месо опрати, па ставити у две литре воде да се кува. Уколико се кува у обичном лонцу, потребно је око два сата.

2. Када је месо скоро готово, додати претходно очишћено поврће.

3. Ставити по неколико гранчица целеровог и першуновог листа, па кувати док поврће не омекша.

4. Пошто је одређена количина воде испарила током кувања, додати још око пола литре воде.

5. Додати со и бибер, па „укувати“ супу.

6. По жељи, ставити резанце или кнедле.

7. Приликом служења, посути ситно исецканим першуновим и целеровим листом.

8. Месо и поврће из супе служити уз сос од рена или неки други по жељи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести