Рецепт дана: Фокача с младим сиром

Укусно пециво по италијанској рецептури.
fokaca
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 500 г брашна,

- 2,5 дл воде,

- 50 мл маслиновог уља (и уље за премазивање)

- 5 г свежег квасца

- мало соли,

- оригано

- 350 г младог сира

Припрема:

1. У ванглицу сипати половину брашна, па додати со и све промешати.

2. Затим додати измрвљени свежи квасац, млаку воду, маслиново уље и оригано, па промешати.

3. Након тога, постепено додавати остатак брашна уз непрестано мешење док се не добије глатко тесто.

4. Умешено тијесто оставити на топлом да надође.

5. Млади сир исећи на тање листове.

6. Нарасло тесто истањити оклагијом на дебљину од три милиметра, а потом исећи паран број кругова пречника 15 центиметара.

7. Узети један круг теста, па по њему распоредити листове младог сира тако да крајеви остану празни.

8. Преклопити другим кругом од теста, па ивице преклопљеног теста притиснути рукама да се слепе.

9. На исти начин од преосталог материјала обликовати још пуњених фокача.

10. Плех од рерне обложити папиром за печење, па ставити у њега обликоване фокаче.

11. Премазати их маслиновим уљем и пећи у загрејаној рерни на 250 степени док благо не порумене.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести