Рецепт дана: Гурманска пљескавица

За већину је „пљеска“, па још ова гурмнска с луком и димљеном сланином, убедљиво најлепше јело од млевеног меса.
pljeskavica
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 300 г млевене свињетине,

- 300 г млевене јунетине,

- главица црног лука,

- чен белог лука,

- кашичица љуте туцане паприке,

- 30-50 г димљене сланине,

- бибер и со по укусу,

- 0,5-1дл киселе воде,

- 2 кашике сунцокретовог уља

Припрема:

1. У једну велику чинију додати месо, ситно сецкани црни и бели лук, со, бибер, туцану паприку, уље, ситно сецкану димљену сланину и на крају пола или деци киселе воде.

2. Све добро измешати рукама и оставити да одстоји у фрижидеру; најбоље би било преко ноћи, мада су и 2-3 сата сасвим довољна.

3. Након што су одстојале, помоћу фолије (обавезно нека је науљена да се не би месо залепило, а и да би се лепше испекло) обликовати пљескавица (величину и дебљину одредити сами).

4. Пљескавица се пече с једне стране док не добије лепу боју, затим се преокрене и пече се нешто краће с друге стране.

5. Након тога се не окреће.

6. Печену пљескавицу сервирати уз црни лук, кајмак/павлаку и лепињу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести