Рецепт дана: Хрскава пилетина

Пилетина је незаобилазан састојак многих јела како због пријатног укуса, тако и због лаке припреме и економичности, која је важна ставка сваке домаћице. Осим што пружа безброј могућности када је креирање оброка у питању, пилеће месо се феноменално уклапа у препоруке за здрав стил живота.
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци (за 1 особу):

- комад пилећег белог меса,

- соли и бибера по укусу,

- мало карија,

- 1 беланце,

- 2 кашике кукурузног корнфлекса,

- 2 кашике сусама,

- 2 кашике сунцокрета,

- сок од 1/2 лимуна

Припрема:

1. Скувати комад меса, па оцедити од воде, па посолити, побиберити и зачинити каријем.

2. У једну посуду ставити немућено беланце, а у другој помешати корнфлекс (рукама уситњен) и семенке.

3. Месо провући кроз беланце, па уваљати у мешавину семенки и корнфлекса.

4. Ставити на пек папир, па запећи у рерни загрејаној на 250 степени. 5. Када се месо запече, извадити га из рерне, прелити лимуновим соком и вратити у рерну на још десетак минута да се пече на 200 степени.

6. Послужити топло, уз комад хлеба и салату.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести