Рецепт дана: Хрскави кромпир из рерне

Због овако припремљеног кромпира дефинитивно ћете заборавити на печење.
krompir peceni krompir
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 6 средњих кромпира,

- 75 мл маслиновог уља,

- 5 чена белог лука,

- кашика сецканог свежег рузмарина,

- кашикаа исецканог свежег тимијана,

- морска со и бибер по укусу,

- мало першуна за украс

Припрема:

1. Загрејати рерну на 220 степени. Решетку за печење ставити уз дно рерне.

2. У међувремену ољуштити кромпир, па сваки исећи на четвртине.

3. Кромпире ставити у широк тигањ с уљем, белим луком у љусци, рузмарином и тимијаном, па све заједно посолити и побиберити, а затим кратко пропржити.

4. Кромпир у тигању потом преместити у рерну, па пустити да се пече око 55 минута на 220 степени.

5. Послужити вруће кромпире с мало свеже исецканог першуна.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести