Рецепт дана: Канелони с месом

Када се спомену тестенине, већини су прве асоцијације шпагете, макароне или лазање. Канелони су код нас помало неправедно запостављени, а ево једног предивног рецепта како бисмо исправили ту неправду.
kaneloni
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- паковање канелона,

- 500 г мешаног млевеног меса,

- већа главица лука,

- 200 г шампињона,

- 3 чена белог лука,

- со и бибер по укусу,

- маслиново уље,

- 5 листова свежег босиљка,

- 150 г качкаваља,

- 5 јаја,

- 2 чаше киселе павлаке,

- 2 дл парадајз пиреа

Припрема:

1. Пропржити црни лук на уљу, па додати шампињоне исечене на листиће и млевено месо.

2. Затим додати бели лук, со, бибер и свеж босиљак.

3. Канелона обарити 2-3 минута, па их пунити припремљеном смесом и слагати у подмазану ватросталну чинију.

4. Умутити јаја с павлаком и прелити преко канелона.

5. Преко тога сипати парадајз пире, затим нарендати качкаваљ и запећи у рерни.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести