Рецепт дана: Кинеска пилетина из вока

Пилетина припремљена по кинеској рецептури идеално је јело у два случаја: 1. када су летње врућине неподношљиве, па желите да што пре скувате ручак и побегнете из кухиње и 2. када се касно вратите кући с посла, па желите да што пре нешто поједете.
kineska hrana
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 г пилећег белог меса,

- 500 г мешаног смрзнутог или свежег поврћа (шитаке гљиве, паприка, млади грашак, лук, купус),

- кашика печеног сусама,

- 4 кашике соја соса,

- кашичица соли,

- 1/2 кашичице бибера,

- кашичица белог лука у праху,

- 100 мл сунцокретовог уља,

- 100 мл пилеће супе

Припрема:

1. Месо исецкати на тракице, посолити и побиберити, додати бели лук и две кашике соја соса, па залити половином уља.

2. Оставити месо по страни 15-20 минута да се маринира.

3. Уколико јело правите са свежим поврћем, исецкајте га на тракице подједнаке ширине и дужине.

4. У воку загрејати преостало уље, па најпре (уз непрестано мешање) испржити месо.

5. Када се равномерно испече са свих страна и порумени, извадити га на страну, па у вок додати поврће.

6. Пржити и њега уз мешање док не омекша.

7. Када пусти течност, динстати га кратко док готово сва течност не испари, па тада вратити у вок месо.

8. Све добро промешати, додати две кашике сока соса, пилећу супу и печени сусам.

8. Динстати кратко док се све скупа лепо не прожме и не споји.

9. Ако желите да јело буде хрускавије, изоставите супу и пеците месо и поврће заједно који минут дуже.

10. Послужити јело одмах, уз кувани пиринач.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести