Рецепт дана: Кинеска пилетина са шампињонима

Припрема овог јела је врло једноставна, а резултат је одлична комбинација кратко пропрженог меса, листића шампињона и „врелих“ зачина. Као противтежу јаким укусима, као прилог послужити пиринач.
piletina
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 4 особе):

- 400 г пилећег филеа,

- кашика густина,

- 200 г шампињона,

- 50 мл уља,

- чен белог лука,

- кашичица насецканог ђумбира,

- кашичица вегете,

- ½ кашичице соли,

- пар капи сусамовог уља

Припрема:

1. Месо исећи на танке резанце, па га помешати с густином.

2. Очишћене шампињоне такође исећи на танке листиће.

3. На врућем уљу пропржити месо, па га извадити. На исту масноћу затим додати шампињоне, па и њих пропржити на кратко.

4. Вратити месо у посуду са шампињонима, па додати исецкани бели лук, ђумбир, вегету, со и све добро промешати.

5. На крају додати и мало сусамовог уља.

6. Пилетину са шампињонима послужити уз кувани пиринач и зелену салату.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести