Рецепт дана: Колач од гриза и трешања

С обзиром да је сезона трешања у току, можда нека и „претекне“ за колаче. А с овом посластицом се нећете покајати...
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 350 г трешања,

- 150 г гриза,

- 150 мл киселог млека,

- 3 јајета,

- 100 г шећера,

- ванил шећер,

- прстохват соли

Припрема:

1. Опрати и очистити трешње.

2. Одвојити беланца од жуманаца, па од белањака направити чврст снег, а жуманца миксером умутити са шећером и ванил шећером.

3. У смесу од жуманаца додати гриз и кисело млеко, као и мало соли, па све добро промешати док смеса не буде уједначена.

4. На крају лагано умешати снег од беланаца.

5. Излити у округли калуп претходно обложен папиром за печење.

6. На крају додати трешње, па на температури од 180 степени пећи око 40 минута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести