Рецепт дана: Колач од шаргарепе

Ако вам, након што скувате недељну супицу, претекне шаргарепице, ево сјајног предлога за супер укусну посластицу.
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

За тесто:

- 4 јајета,

- 100 г млевених бадема,

- 280 г глатког брашна,

- прашак за пециво,

- прстохват соли,

- 240 г жутог шећера,

- 1,5 кашичица цимета,

- 2 кашичице ароме ваниле,

- 150 г отопљеног маслаца,

- 440 г ситно нарендане шаргарепе,

- 75 мл уља

За фил:

- 400 г крем сира,

- 300 г беле чоколаде,

- 200 г слатке павлаке за шлаг,

- 1 кремфикс,

- паковање инстант желатина,

- нарендана кора поморанџе

Припрема:

Припремање теста:

1. Јаја пенасто умутити са шећером, па додати отопљени маслац и уље, па све заједно добро умутити миксером.

2. Додати преостале састојке и добро помешати.

3. Пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени. Кад се ивице одвоје од плеха проверити чачкалицом да ли је колач печен.

Припремање фила:

1. Крем сир израдити миксером, па додати нарендану корицу поморанџе.

2. Чоколаду отопити на пари и умутити миксером са сиром.

3. Од слатке павлаке умутити шлаг, па додати кремфикс и још мало мутити да се добије кремасти шлаг.

4. У шлаг додати желатин, добро умутити, а затим га умешати у крем од сира и чоколаде.

5. Добијеном кремом премазати охлађено тесто и охладити колач.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести