Састојци (мера је чаша од 2 дцл):
- чаша јогурта,
- чаша млека,
- чаша уља,
- чаша кокоса,
- ванил шећер,
- 2 чаше шећера,
- 2 чаше брашна,
- кашичица прашка за пециво
За глазуру:
- 100 г чоколаде,
- 3 кашике уља
Припрема:
1. Тим редом (како су побројане потребне намирнице), варјачом или спатулом умешати све састојке.
2. Улити у мањи, намашћен и побрашњен плех и пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени неких пола сата.
3. Проверити чачкалицом да ли је колач печен.
4. На пари или на тихој ватри отопити чоколаду с уљем и прелити преко колача.
5. Чим се глазура стегне, колач може да се сече на кришке.