Рецепт дана: Колач „три млека“

Tres leches је светски познат кох колач - сочан, сладак, млечан, карамеласт – неки су од атрибута који га сврставају у сам врх омиљених слатких делиција. Плус, припрема није компликована...
kolac
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

За патишпањ:

- 100 г  путера (омекшалог на собној температури),

- 130 г шећера,

- прстохват соли,

- 5 јаја,

- кашика екстракта ваниле,

- 175 г брашна,

- кашичица прашка за пециво,

За прелив:

- 400 г кондензованог млека,

- 2,5 дл млечне слатке павлаке,

- 2,5 дл млека

За глазуру:

- карамел прелив, односно карамел крем

Припрема:

1. За патишпањ умутити путер са шећером, па додати умућена јаја и екстракт ваниле и на крају брашно заједно с прашком за пециво.

2. Добијену глатку масу изручити у плех, претходно обложен папиром за печење, па пећи око 20 минута у рерни претходно загрејаној на температури од 180 степени. Проверити чачкалицом да ли је кора печена.

3. Кад се кора прохлади, залити је претходно припремљеним преливом: умућено кондензовано млеко, слатка павлака и обично млеко.

4. Колач оставити неколико сати или преко ноћи како би патишпањ што боље упио прелив, па га тек онда премазати карамел кремом, вратити још мало на хлађење, и  колач је спреман за служење.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести