Рецепт дана: Кремаста паста с пилетином и паприком

Ако не знате шта бисте ових дана, између два празника, кували, ево сјајне идеје: такозвано јело из једног лонца.
pasta testo
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- 3 комада пилећих груди,

- по једна црвена, жута и зелена паприка,

- главица црвеног лука,

- 3 кашике уља,

- по кашичица соли, бибера, белог лука у праху и чилија у праху

- литар млека,

- 300 г тестенине,

- 200 г нарибаног сира по жељи

Припрема:

1. У великом лонцу загрејати уље, па на њему пропржити тракице пилетине, а затим месо извадити из лонца.

2. У лонац ставити тракице очишћеног лука и паприке, па све динстати док не омекша.

3. Вратити пилетину у лонац, зачинити сољу, бибером, чилијем и белим луком у праху, па све добро промешати.

4. Улити млеко у лонац и тестенину и затим мешати често.

5. Пустити да се све заједно кува око 10 минута, односно док се тестенина не скува.

6. На крају кувања додати нарибани сир.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести