Рецепт дана: Кромпир пита без кора

Кромпир је неправедно добио етикету поврћа пуног “празних калорија”, трвде нутриционисти. Напротив, врло је хранљив и користан, богат глицидима, састојцима неопходним свим узрастима...
pita
Фото: pixabay.com

Састојци:

– 4 мања кромпира,

- мања главица лука,

– 2-3 јајета,

- 100 мл уља,

– 3 велике кашике кајмака,

– 200 г младог ситног сира,

– 10-12 великих кашика глатког брашна,

– кесица прашка за пециво,

– 200 мл јогурта,

– зачини по укусу: со, бибер, вегета

Припрема:

1. Кромпир ољуштити, па заједно с луком ситно нарибати.

2. Пенасто умутити јаја, посолити, па прелити овом смесом кромпир, додати уље, млади сир, кајмак, брашно с прашком за пециво и на крају јогурт.

3. Смесу добро измешати, а ако је густа - додати још јогурта, па зачинити по укусу.

4. Плех за печење добро премазати мешавином уља и путера, па ставити у загрејану рерну. Када се плех угреје, извадити га из рерне, посути брашном, па улити смесу.

5. Све фино поравнати и пећи пола сата на температури од 220 степени.

6. Пред крај печења, прелити питу с пар кашика отопљеног путера и вратити у топлу рерну.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести