Рецепт дана: Кус-кус с грашком

Кус-кус, познат и као “најмања тестенина на свету”, настаје млевењем и обликовањем једне врсте дурум пшенице. Изгледом подсећа на неку врсту житарице, али према начину на који се производи заправо се сврстава у – тестенину и садржи глутен.
kus kus
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 250 г кус- куса,

-30 г маслаца,

- 200 г грашка,

- 2 парадајза,

- 2 струка младог лука,

- црвена паприка,

- 125 г фета сира,

- 50 г пињола,

- маслиново уље,

- сок од пола лимуна,

- пола везе першуна,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Скувати чашу и по воде са сољу и бибером и у дубљој чинији прелити кус-кус.

2. Поклопити чинију тањиром и након пет минута убацити маслац и промешати виљушком да се разбију грудвице.

3. Пињоле пропржити на тигању без масноће, па оставити са стране.

4. Грашак убацити у кључалу воду, скувати, па кад је куван, испрати га хладном водом.

5. Парадајз, паприку и лук опрати и исећи на мање делове, а фета сир на коцке.

6. У чинију са кус-кусом додати грашак, парадајз, лук, паприку, маслиново уље, сок од лимуна, па све промешати.

7. На врх ставити коцкице сира и першун.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести