Састојци:
- 1/2 пилета,
- 2-3 шаргарепе,
- 100 г шунке,
- 30 г сувог грожђа,
- 50 г пармезана,
- 1/2 мањег празилука,
- зелена салата
За прелив:
- маслиново уље,
- лимун,
- со,
- бибер,
- зачинско биље по жељи
Припрема:
1. Скувати половину пилета заједно са шаргарепом као за супу.
2. Процедити, па пилеће месо очистити од костију и ситно насецкати. 3. Шаргарепу исецкати на колутиће.
4. Потопити суво грожђе у воду око пола сата, да набубри и омекша. 5. Исећи шунку на резанце, па опрати салату.
6. Насецкати пажљиво опран празилук на резанчиће.
7. Све помешати и ставити прелив.
8. За крај, преко свега грубо нарендати пармезан.