Рецепт дана: Лагани колач с купинама

Сласна, кремаста и с пуно воћа, ова је савршена летња посластица. За припрему овог колача је потребно врло мало времена, што значи минимално задржавање у кухињи по летњим врућинама...
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 4 велика јајета,

- 150 г шећера,

- 750 мл грчког јогурта,

- 1 супена кашика екстракта од ваниле,

- прашак за пециво,

- 300 г брашна,

- 1/2 кг купина

- шећер у праху за декорацију

Припрема:

1. Помешати јаја  и шећер у једној посуди, па их добро измутити миксером на максималној брзини.

2. Када су се јаја добро умутила, додати грчки јогурт и екстракт ваниле, па лагано промешати.

3. Затим у смесу постепено додавати брашно уз константно мешање, како се не би створиле грудвице.

4. На крају у смесу ставити купине, лагано сјединити како би остале целе, а не изгњечене.

5. Ставити папир за печење у округао плех, пречника 23 центиметра, па сипати смесу. По врху (ако желите) се могу посути сецкани бадеми.

6. Колач пећи у рерни загрејаној на 180 степени док не постане златкасто-браонкаст.

7. Сачекати да се колачохлади, па га потом украсити купинама и сервирати.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести