Рецепт дана: Лазање са пилетином и бундевом

Лазање у јесењој варијанти као укусан, лаган и здрав предлог за ручак.
lazanje
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 400 г пилетине,

- главица црног лука,

- 400 г парадајза,

- 1 паприка,

- кашика италијанске мешавине зачина,

- 500 г куване бундеве,

- 250 г кора за лазање,

- 400 мл пасираног парадајза,

- 3 кашике ренданог качкаваља,

- со и бибер по укусу,

- маслиново уље по потреби

Припрема:

1. Загрејати рерну на 180 степени.

2. Сипати пар кашика уља у тигањ, па кад се загреје убацити на ситно исецкану пилетину и пржите око пет минута, све време мешајући.

3. Додати ситно исецкани лук, паприку исечену на коцкице, парадајз и зачине. Измешајте и пржите још око минут.

4. Сипати мало пасираног парадајза на дно дубљег ватросталног калупа, корама за лазање у једном слоју прекрити дно, затим сипати мало смесе с пилетином, па додати слој крупније изгњечене бундеве и потом наставити с ређањем слојева на исти начин, завршавајући корама за лазање.

5. Прелити све остатком пасираног парадајза и посути качкаваљем.

6. Пећи око пола сата.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести