Рецепт дана: Ледени мус с еурокремом

Слојеви крема у десерту послуженом са спекулас кексом неодољив су спој нежног укуса и примамљивог пругастог изгледа...
mus desert
Фото: pixabay.com

Састојци  (за 4 особе):

- 200 г маскарпонеа,

- 150 г еурокрема (нутеле или неког другог крема),

- 300 г слатке павлаке

За прелив:

- 100 г еурокрема,

- 2 кашике ликера од орашастих плодова (амарето)

- спекулас кекс за послуживање

Припрема:

1. Маскарпоне и еурокрем измешати у фини крем. Слатку павлаку умутити у шлаг, па умешати у припремљен крем.

2. За прелив еурокрему додати ликер и мало топле воде (4 кашике) како би се добила потребна густина (треба лагано да тече с кашике).

3. Крем распоредити у четири посудице или високе чаше и то тако што се наизменично -  кашика крема, па танак слој прелива – равномерно слаже.

4. Држати у фрижидеру да се фино стегне (неколико сати).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести