Рецепт дана: Лења пита с кајсијама

У питању је старински колач, чији укус ни данас не може никога да остави равнодушним.
lenja pita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 3 јајета,

- чаша шећера,

- чаша уља,

- 2 чаше брашна,

- чаша јогурта,

- прашак за пециво,

- 1 кг ољуштених и исецканих кајсија,

- 2-3 кашике гриза,

- шећер у праху за посипање

 Припрема:

1. Исечене кајсије продинстати на мало уља да омекшају, заједно с гризом и мало шећера.

2. Умутити јаја, шећер, уље, брашно, прашак за пециво и јогурт у хомогену смесу.

3. Две трећине смесе излити у подмазан плех и пећи док се не ухвати корица.

4. Извадити из рерне, прекрити кајсијама, а затим и остатком теста.

5. Пећи још око 30-40 минута, па печен колач посути шећером у праху.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести