Рецепт дана: Ловачке гомбоце

Ако су вам којим случајем (мада је то готово немогуће) досадиле „класичне“ гомбоце, време је пробате ове, примпремљене „по ловачки“, којима сласт даје сок од печења...
gomboce
Фото: pixabay.com

Састојци:

- путер за пржење,

- першун,

- пекмез од шљива или шљиве

За тесто:

- 600 г кромпира,

- 2 кашике пшеничног гриза,

- 3 кашике растопљеног путера,

- 2 велика јајета,

- брашно

За фил:

- 200 г сланине,

- главица лука,

- чен белог лука

Припрема:

1. Скувати кромпир и оставити га да се охлади, па га потом ољуштити.

2. Продинстати лук и бели лук у тигању, па додати сланину, а затим посолити и побиберити. Вишак уља сачувати.

3. Пропасирати кромпир и помешати га затим с јајима, путером, уљем од печења, па све зајено посолити.

4. Додати пшенични гриз и затим умесити тесто. Ако је потребно, додати још брашна.

5. Тресто разваљати оклагијом, па га потом исећи на квадратер, напунити филом и на крају обликовати лоптице.

6. Плех обложити папиром за печење, намастити га, па поређати кнедле.

7. Пећи око 45 минута на 180 степени.

8. Посути першуном и послужити с пекмезом од шљива.

EUR/RSD 118.4426
Најновије вести