Рецепт дана: Медењаци

Медењаци су један од оних „старинских“ колача који никада не излазе из моде. Разлог је крајње једноставан: укусни су, остају данима свежи, а притом припрема није нимало компликована, ни захтевна.
medenjaci
Фото: pixabay.com

Састојци (за 6 особа):

- 500 г брашна,

- 5 кашика меда,

- 3 јајета,

- 150 г шећера,

- прашак за пециво,

- капика путера,

- мало цимета,

- ораси (по жељи)

Припрема:

1. Све наведене састојке ставити у чинију и умесити тесто, па га поделити на пола.

2. У једну половину ставити шаку-две млевених ораха, а другу оставити “празну“.

3. Одложити у фрижидер да одстоји сат-два.

4. Обликовати куглице величине ораха. У куглице од теста у које су стављени ораси на врх још ставити језгро ораха.

5. Након сваких 5-6 направљених куглица, опрати руке у хладној води да се тесто не би лепило.

6. Ставити медењаке у плех за печење, па пећи десетак минута на 200 степени.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести