Рецепт дана: Мусака од парадајза

Укусно јело готово за свега пола сата идеално је за љубитеље укусног залогаја који не једу месо.
musaka paradajz
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1 кг парадајза,

- 5 куваних јаја,

- 125 г путера (и још мало путера за подмазивање)

- веза першуна,

- презле

- со и бибер по укусу,

- качкаваљ

 Припрема:

1. Парадајз и кувана јаја исећи на танке колутове.

2. Путер добро загрејати и помешати са сецканим першуном.

3. Ватросталну посуду подмазати путером, затим посути презле, па наизменично ређати колутове парадајза и јаја. Сваки ред преливати растопљеним путером с першуном и презлама.

4. Пре последњег реда парадајза посути рендани качкаваљ, па на крају све попрскати преосталим растопљеним путером.

5. Пећи око 25 минута на 200 степени.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести