Рецепт дана: Палачинке с јабукама и циметом

Сви знају да их праве и сви их обожавају. А како би ова супер брза посластица била још укуснија и онамо више "зимска", можете да додате и мало ваниле, а у оне за „пунолетне“ и бело вино...
palacinke
Фото: pixabay.com

Састојци за палачинке:

- 250 г брашна,

- 2 јајета,

- 2 дл млека,

- 3 дл минералне воде,

- кашичица соли

Фил:

- 2 кашике путера,

- кашичица цимета,

- ванил шећер,

- 1/4 кашичице мускатног орашчића,

- 3 јабуке,

- кашика лимуновог сока,

- кашика шећера

Припрема:

1. Измешати састојке за палачинке и пустити да одстоји око пола сата.

2. У тигању отопити путер, шећер, ванил шећер, цимет и мускатни орашчић у две кашике воде.

3. Додати ољуштене и на коцкице исецкане јабуке, а затим и сок од лимуна.

4. Кувати на средње јакој ватри док не омекшају, уз непрестано мешање.

5. Испећи палачинке, па их нафиловати смесом од јабука.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести