Рецепт дана: Печена свињска ребарца

Ако волите ребарца које се топе у устама, а месо само одваја од коске – ово јело ће вам се сигурно допасти.
rebarca
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 1 велики комад свињских ребараца,

- 1 кашика вегете,

- 1 кашичица бибера,

- 1/2 кашичице белог лука у праху,

- 1/3 кашичица алеве паприке,

 - соли по укусу,

- 2 кашике сенфа,

- 1 кесица вурчестер соса

За премаз:

- 3-4 кашике кечапа,

- 1 кашика маслиновог уља,

- 1 кашичица оригана

Припрема:

1. Вегету, бибер, со, алеву паприку и бели лук промешати и добијеном смесом зачинити ребарца.

2. Сенф помешати са ворчестер сосом и премазите ребарца

3. Ребарца умотати у алуминијумској фолију, коју сте претходно попрскали уљем и оставити неколико сати у фрижидеру да месо „одмори“.

4. Рерну загрејати на 120 степени и ребарца увијена у фолију пећи око 2 и по сата.

5. Пажљиво отворити фолију и премазите ребарца мешавином кечапа, маслиновог уља и оригана.

6. Укључити горњи грејач у рерни на најјачу ватру и пећи их неколико минута док се не ухвати лепа корица.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести