Рецепт дана: Пица с кромпиром и моцарелом

Мало је оних који не воле кромпир; пржени, печени у рерни или „исмиксан“ у пире... Како год, ова је намирница истинска звезда трпезе. Овог пута, кромпир у мало мање уобичајној улози...
pizza
Фото: pixabay.com

Састојци:

-  моцарела,

- 2 мања кромпира,

- сос од парадајза,

- тесто за пицу,

- 100 г танко нарезане сланине,

- маслине,

- маслиново уље

Припрема:

1. Замесити тесто за пицу од 500 г брашна, 5 г сувог квасца, 1 дл млека, 2,5 дл топле воде, соли, мало шећера или меда, 1 дл маслиновог уља.

2. Оставити га да се диже око пола сата, а затим га опет премесити и оставити да се диже још сат времена.

3. Разваљати тесто, па га премазати сосом од парадајза, поређати на плошке исечену моцарелу, кромпир и сланину.

4. Пећи на 220 степени док се сир не отопи и тесто не буде хрскаво печено.

5. Извадити пицу из рерне, поређати на њу маслине, покапати с мало маслиновог уља и посути ориганом.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести