Рецепт дана: Пица са туњевином

„Зачините“ ову морску варијанту пице још и са маслинама и већ с првим залогајем ћете се осећати као да сте поново на морској плажи. Вечера за пожелети...
pica
Фото: pixabay.com

Састојци:

За тесто:

- 300 г брашна,

- 1,5 дл млаке воде,

- 20 г свежег квасца,

- 2 кашичице маслиновог уља,

- мало соли

За надев:

- 150 г гауда сира,

- конзерву туњевине у комадима,

- 2,5 дл парадајз пиреа,

- маслина по укусу,

- пола главице лука,

- оригана по укусу

Припрема:

1. Измрвити квасац, додати млаку воду, брашно, маслиново уље и со, па умесити тесто.

2. Ако је превише густо, долити још мало воде. Тесто треба да буде глатко и не сме да се лепи за руке и чинију.

3. На намашћен плех пребацити тесто и растањити га, а ивице оставити мало дебље.

4. Оставити тесто да одстоји 15 минута.

5. У међувремену изрендати сир и исећи маслине на колутиће, а парадајз пире зачинити ориганом.

6. Премазати тесто парадајз пиреом. Посути га сиром, поређати туњевину, маслине и колутове лука, па посути ориганом.

7. Пица треба да одстоји око десет минута.

8. Загрејати рерну на 200 степени, па пећи пицу 20 минута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести