Рецепт дана: Пикантна пилетина

Можда сте до сада мислили како једно овакво јело можете да пробате само у ресторану. Е па, дошло је време је да га сами направите.
piletina
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

1 пилеће груди,

2 парадајза или конзерва пелата,

1 шољица куваног зеленог сочива,

2 чена белог лука,

першунов лист,

1 мања паприка,

1 кашичица куркуме,

пола кашичице карија,

1 кашичица семенки коријандера,

мало мевене црвене паприке,

2 кашике кари пасте

со и бибер по укусу,

маслиново уље

Припрема:

1. Пилетину исецкати на коцкице, па је пропржити на маслиновом уљу.

2.  Потом је извадити на тањир и оставити са стране.

3. На истој масноћи исдинстати лук исецкан на режњеве и кад постане стакласт додати му исецкан парадајз или пелат, бели лук, першунов лист и зачине (осим кари пасте).

4. Оставити да се крчка док не испари сва течност од парадајза, па вратити пилетину, додати сочиво и кари пасту и оставити да се крчка на лаганој ватри још неколико минута.

5. Посолите и побиберити.

6. Кромпир скувати и послужити га као прилог уз пилетину, посутог свежим коријандром и першуновим листом.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести