Рецепт дана: Пилећа крилца с медом

Од пилетине могу да се припреме бројна укусна јела: од хладних предјела, паштета, преко салата и куване или поховане пилетине, па до бистрих, крем и рагу чорби. Овог пута – медена.
krilca
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 10 пилећих крилаца,

- чен белог лука,

- 3 кашичице алеве паприке,

- пола кашичице чилија,

- мало бибера,

- 2 супене кашике меда,

- маслиново уље,

- со

Припрема:

1. Помешати све састојке осим меда, па у ту смесу уваљати месо и оставити га у фрижидеру на сат времена.

2. У тигању загрејати маслиново уље, па месо пржити три минута.

3. Мед помешати с остатком зачинске смесе да се фино повеже, па у то уваљати пропржена крилца, а затим их поређати у науљену тепсију.

4. Пећи на 220 степени око 20 минута.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести