Рецепт дана: Пилећа супа с резанцима

За многе, у питању је најбоље зимско јело. Супица с резанцима спада у групу такозваних „утешних“ јела с бројним здравственим благодетима, те се посебно препоручује прехлађеним или особама имају грипу.
pileca supa
Фото: pixabay.com

Састојци:

- пиле тешко око килограма,

- 4 велике шаргарепе,

- 4 стабљике целера,

- већа главица лука,

- вода,

- со и бибер по укусу,

- свежи першун

Припрема:

1. У велики лонац ставити читаво пиле и лонац напунити хладном водом до самог врха.

2. У лонац потом додати половине очишћене шаргарепе, лука и целера.

3. На умереној ватри кувати све заједно док се пилетина не скува, односно док месо не почне да се одваја од кости. За то је отприлике потребно неких 2,5 сата.

4. Током кувања, кашиком покупити вишак пилеће масноће с врха лонца.

5. Пилетину и поврће извадити из супу, коју је затим потребно процедити.

6. Месо одвојити од костију и искидати на комадиће, а поврће исецкати на ситне комаде.

7. Све вратити у супу, посолити и побиберити по жељи, додати исецкани першун, па послужити топло. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести