Рецепт дана: Пилеће лазање

Лазања какву данас познајемо, богато слојевито јело које „плива“ у сосу од парадајза с млевеним месом, „дебитовало“ је у Напуљу, негде у средњем веку. Данас је толико популарно да крајем јула има и свој дан.
lazanje
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1 паковање кора за лазање које се не кувају,

- 300 г пилећег белог меса,

- 200 мл неутралне павлаке,

- 200 мл киселе павлаке,

- 2 шаргарепе,

- 200 г траписта,

- 100 мл кечапа,

- мешавина сувих зачина,

- уље

Припрема:

1. Пилетину исећи на коцкице, шаргарепу нарендати, па све зачинити по укусу.

2. Зачињену пилетину и шаргарепу продинстати на уљу око пет минута, па након тога прелити мешавином павлаке и пустити да мало крчка док се не згусне.

3. Ватросталну посуду премазати уљем, па слагати лазање. Преко сваке коре ставити фил од пилетине и павлаке, прелити с мало кечапа и тако урадити са свим корама.

4. По врху посути ренданим трапистом, прекрити алу-фолијом и пећи 45 минута на 200 степени.

5. Потом скинути фолију и пећи још неких пет минута да се добије лепа корица.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести