Рецепт дана: Пилећи паприкаш с кромпиром

Да ли уопште постоји јело по ком се најлакше препознаје укус Војводине? За многе је одговор - паприкаш. Прави, домаћи старински паприкаш препознаје се по састојцима, као што су црвени кромпир, домаће сушене кобасице (или пилетина, свињетина), врло мало зачина и начину кувања. То је најважније да би паприкаш успео и изгледао баш као бакин.
paprikas jelo
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1 пиле,

- 1 кг кромпира,

- 1 дл уља,

- 1 шаргарепа,

- 1 парадајз,

- 1 кашика парадајза из тубе,

- 2 главице црног лука,

- 1 паприка,

- алева паприка,

- першунов лист,

- бибер и со

Припрема:

1. Очишћено пиле исећи на комаде и опрати.

2. На загрејаном уљу или масти пропржити ситно исецкан црни лук, додати на колутове исечену шаргарепу, исечену паприку, месо, посолити по укусу, сипати пола чаше воде и динстати уз повремено доливање воде.

3. Када је месо допола кувано, додати кашику парадајза из тубе, мало алеве наприке, очишћен и на коцке исечен кромпир,па налити пола литра воде и све заједно кувати док не буде готово.

4. Куван паприкаш скинути с ватре, умешати пола кашичице ситно исецканог першуновог листа и мало млевеног бибера.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести