Рецепт дана: Пилећи штапићи

Хрскави и укусни пилећи штапићи здрава су, с обзиром да се пеку, а не прже, препорука за данашњи ручак.
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 г пилећих прса,

- пилећа коцка за супу,

- 300 мл воде,

- кашика сенфа,

- 100 мл уља,

- 2 кашике брашна,

- 1/2 кашике белог лука у праху,

- 50 г сусама,

- 1/2 кашике млевене црвене паприке,

- 50 г паленте,

- 1 лимун

Припрема:

1. Ставити шерпу са водом да проври, а затим додати коцку за супу, па промешати и кувати 10 минута.

2. У међувремену у дубљу посуду сипати уље и сенф. Непрекидно мешати жицом, па потом додати 100 мл скуване супе.

3. Месо исећи на уже дугуљасте шницле и додати у посуду.

4. Промешати и оставити да одстоји у маринади два сата.

5. У посебној посуди помешати брашно, паленту, бели лук у праху, црвену паприку и сусам.

6. Месо извадити из маринаде, па уваљати у мешавину брашна и паленте.

7. Поређати у плех обложен папиром и пећи на 220 степени око 40 минута.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести