Рецепт дана: Пиринач са млевеним месом

Нема потребе да данас лупате главу на тему "шта скувати за ручак". Ево једног сјајног предлога.
rizoto
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

300 г мешаног млевеног меса,

1 главица црног лука,

2-3 шаргарепе,

150 г пиринча,

1 коцка за супу,

суво или свеже зачинско биље (мирођија, першун, босиљак),

уље

Припрема:

1.На уљу са мало воде продинстати црни лук, затим додати шаргарепу, па још мало динстати.

2. Када се поврће упржило, додати млевено месо, па наставити пржење.

3. Додати суве зачине и коцку за супу.

4. Затим додати пиринач и све налити с пола литре воде.

5. Кувати док пиринач не упије сву течност, па оставите поклопљено на топлој рингли.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести