Рецепт дана: Поховане буковаче

Буковача је укусна јестива гљива и одлично помоћно лековито средство, нарочито ефикасно у борби против високог притиска, повишеног нивоа холестерола и инфекција, као и ослабљеног имунитета.
pohovano
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 4 особе):

- 250 г буковача,

- 2 јајета,

- по потреби мало глатког брашна,

- 1 дл млека,

- вегете, соли и бибера по укусу

Припрема

1. Буковаче поређати на тањир или тацну, па их лагано посути вегетом.

2. Умутити јаја, брашно, млеко и зачине, као за тесто за палачинке, али гушће.

3. Умакати буковаче у смесу и пржити их на уљу или масти. Притом је вађно да се пази да уље не буде превише вруће како би буковача омекшала. Пржити око 3 минута са сваке стране.

4. Сервирати као самостално јело уз мало павлаке или свежу салату, а овако припремљене буковаче могу бити и врло укусан прилог.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести