Састојци:
- шоља кукурузног гриза,
- шоља хељдиног брашна,
- 1 јаје,
- кесица прашка за пециво,
- кашичица хималајске соли,
- 1/3 везе сремуша,
- шоља јогурта,
- шоља минералне воде,
- кашика млевеног лана
Припрема:
1. Помешати обе врсте брашна, со и прашак за пециво.
2. Помешати јогурт и воду, додати размућено јаје, па све заједно додати у суве састојке.
3. Посолити и добро промешати.
4. Сремуш добро оппрати и ситно исецкати, па додати у смесу.
5. Плех димензија 25Х31 испрскати путером у спреју, па посути млевеним ланом.
6. Сипати смесу, добро је распоредити и пећи око 35 минута у рерни загрејаној на 200 степени.