Рецепт дана: Пуњене паприке

У питању је једно од јела које многима мирише на детињство, а ево како да их сами направите и то по "бакиној" рецептури.
punjene paprike
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 8 паприка бабура,

- 1/2 кг мешаног млевеног меса,

- чен белог лука,

- велика кашика исецканог першуна,

- мало сланине,

- шољица пиринча,

- со и бибер по укусу,

- мало шећера,

- главица лука,

- 4 већа парадајза,

- 1 шаргарепа,

- 500 мл пасираног парадајза,

- уље

Припрема:

1. Бели лук, першун и сланину ситно исецкати, па помешати с претходном посољеним и побибереним млевеним месом. Добро све рукама измешати, а затим додати пиринач, па све поново сединити.

2. Паприкама скинути петељке и очистити унутрашњост, па их добро опрати и оставити да се осуше.

3. Када се осуше, напунити их припремљеном смесом од меса и пиринча тако да је не гурате превише у паприке.

4. Ситно исећи лук и динстати га на уљу док не пожути. Затим додати исецкан парадајз и нарибану шаргарепу, па динстати још 10 минута. Додати потом пасиран парадајз, со и кашичицу до две шећера.

5. На парадајз сос поређати пуњене паприке и добро их залити водом. Кувати око сат до сат и по времена, повремено протресајући лонац. Никако паприке не треба мешати.

6. Када су паприке готове, сос у ком су се кувале може се додатно пропасирати.

7. Пуњене паприке можете да послужите уз пире кромпир.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести