Рецепт дана: Пуњени плави патлиџан

Брзо и укусно право летње јело у којем ће уживати читава породица. ваља знати и да плави патлиџан спада у најздравије намирнице. Богатог витаминско-минералног састава, ово поврће има антиоксидативна, антиканцерогена и противупална својства.
plavi patlidzan
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 2 плава патлиџана,

- 200 г пилетине,

- 2 паприке,

- 100 г шампињона,

- 1 парадајз,

- главица црног лука,

- босиљак, оригано, кари и суви зачини по укусу,

- ½ мање главице броколија,

- 2 шаргарепе

Припрема:

1. Издинстати црни лук, па додати насецкане печурке, паприку, броколи, шаргарепу, пилетину и зачине.

2. Издубити плаве патлиџане и пунити их.

3. Наређати насецкан парадајз.

4. Пећи у рерни око пола сата на 200 степени.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести