Рецепт дана: Скуша из рерне

Брзо, укусно и здраво. Једном речју, савршен рецепт за оне који немају пуно времена за кување, али би ипак нешто здраво и хранљиво да поједу.
riba pecena riba
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 5 скуша,

- першун,

- ½ л белог вина,

- 1 лимун,

- кашика алеве паприке

- 70 мл винског сирћета

- бели лук,

- уље,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Очишћену рибу одозго засећи на више места, посолити и зачинити. 2. Першун и бели лук ситно исецкати, па напуните скуше и затим их ставити у плех за печење.

3. Рибу прелити уљем и лимуном исецканим на коцке, па додати винско сирће, першун, алеву паприку, вино.

Пећи у рерни око 30 минута на 200 степени.

4. Као прилог послужити барени кромпир са блитвом или кромпир салату.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести