Рецепт дана: Сладолед по бакиној рецептури

Ево једноставног, а вишпе пуно провереног, рецепта за домаћи сладолед, укуснији од многих куповних и оних у посластичарницама. Сладолед је фантастичан и добије се велика количина.
sladoled
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 л млека,

- килограм шећера,

- кесица лимунтуса,

- 300 г шлаг пене с укусом слатке павлаке,

- ароме по жељи,

- сезонско воће такође по жељи,

- чоколада или лешник

Припрема:

1. Скувати две литре млека са килограмом шећера и оставити да се охлади.

2. Додати кесицу лимунтуса, добро промешати и ставити у замрзивач на 24 сата.

3. Следећег дана умутити чврсто 300 грама шлаг пене с укусом слатке павлаке, па додати кашику по кашику замрзнуте смесе (лако се вади) и мешати у великој посуди јер доста изађе.

4. Поделити у посуде и по укусу додати ароме, воће, чоколаду, лешник…

5. Ставити у замрзивач. Било би пожељно да се на два сата извади, промеша и поново врати и то поновити два пута.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести