Рецепт дана: Сочне ћуфте у парадајз сосу

Укусне и сочне ћуфтице можете да послужите једноставно уз хлеб и вино, а нећете погрешити ни ако их искомбинујете с тестенином, пиринчем или палентом.
cufte
Фото: pixabay.com

Састојци:

За ћуфте:

- 4 парчета хлеба,

- 6 кашика млека,

- 2 кашике пармезана,

- 400 г млевене јунетине,

- 400 г млевене свињетине,

- чен белог лука,

- мало першуна,

- 1 јаје,

- кашичица млевене паприке

За сос:

- главица лука,

- три чена белог лука,

- 800 г пелата,

- прстохват млевене паприке,

- 200 мл црног вина,

- со и бибер по укусу,

- маслиново уље

Припрема:

1. Кришкама хлеба одвојити корицу, па их исећи на комадиће и ставити у велику посуду, а затим прелити млеком.

2. Помешати месо, хлеб, пармезан, бели лук, сецкани першун, јаје и млевену паприку. Посолити и побиберити, па направити лоптице.

3. Загрејати маслиново уље и пропржити ћуфтице.

4. Извадити их, па долити још мало уља у тигањ. Пропржити бели лук и лук, затим додати вино и кувати док се не редукује и готово не нестане.

5. Убацити пелате, со, бибер и млевену паприку.

6. Кувати 10 минута, па вратите ћуфтице и наставити с кувањем још 20 минута док се сос не згусне, а чуфтице не скувају.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести