Рецепт дана: Телећа чорбица

Многи ће рећи да је телећа чорба увек укуснија у кафананама, него када се припрема код куће. Можда су и у праву, али само у случају да нису пробали овај рецепт...
supa corba
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 300 г ситно сецканог телећег меса,

- 2 главице црног лука,

- 2 шаргарепе,

- брашно,

- уље,

- ловоров лист,

- со и бибер по укусу

Припрема:  

1. На мало уља исржити ситно секцани лук и шаргарепу.

2. Затим додати ситно сецкано телеће месо, па све заједно пропржити.

3. Кад је фино упржено, налити воду или говеђи бујон, па додати ловоров лист, бибер и со.

4. Оставити да се кува и по потреби доливати воде – потребно је да стално око 2 – 3 литре чорбе.

5. На крају кувања, запржити са 180 мл уља и четири пуне кашике брашна.

6. Одгоре на крају посути ситно исецкан першун и посолити по потреби.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести