Рецепт дана: Вариво од грашка и пилетине

У питању је једно фино јело за сваки дан. Још кад нам ускоро стигне млад грашак.... Ништа укусније.
grasak
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 4 особе):

- 450 г пилећих груди,

- 350 г грашка,

- главица црвеног лука средње величине,

- маслиново уље,

- бибер

За кнедле:

- 150 г гриза,

- 1/2 кашичице вегете,

- кашичица уља,

- 2 мала јајета,

- пар кашика млаке воде,

- со

Припрема:

1. Очистити и на ситно на насецкати лук, па га потом ставити на загрејано маслиново уље.

2. Причекати да лук постане стакласт, па додати пилетину исецкану на коцкице. Пропржити на лаганој ватри док сва пилетина не изгуби розе боју.

3. Додати воду, па прокувати десетак минута, а затим додати грашак, бибер и со.

4. Кнедле припремити од наведених намирница. Смеса треба да буде густа, али да се ипак лагано прелива ако нагнете посуду.

5. Кнедле се ваде малом кашиком и укувавају у вариво.

6. Јело је готово кад кнедле испливају на површину.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести