Рецепт дана: Вариво од сочива

У питању је сласно јело „на кашику“, тестенину са сочивом, односно, „pastа e ceci“, како ово јело зову у Риму. С обзиром да у њему нема меса, ни намирница животињског порекла, препоручује се и веганима, и вегетаријанцима.
corba
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 250 г куваног сочива,

- 55 г сушене ситније тестенине по жељи,

- ½ литре вруће воде,

- 2 кашике маслиновог уља,

- 2 чена белог лука,

- 3 кашике концентрата парадајза,

- со и бибер по укусу,

- свеж рузмарин за декорацију

Припрема:

1. У великом лонцу загријати маслиново уље, згњечите два чена белог лука и динстати га док не потамни.

2. Умешати потом концентрат од парадајза, со и бибер, па динстати око пола минута, уз стално мешање.

3. Прелити сос врућом водом, додати сушену тестенину и кувано сочиво. 

4. Добро промешати, смањити температуру и пустити да се термички обрађује око 20 минута док се све састојци не сљубе, а тестенина не скува.

5. Вариво служити топло.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести