Рецепт дана: Запечене пуњене лигње

Право је време да испробате сјајан грчки рецепт за пуњене лигње, који ће гарантовано задовољти сва ваша чула.
lignje
Фото: Youtube Printscreen

Састојци: 

- 4 средње велике лигње, 

- 450 г фета сира, 

- 2 парадајза, 

- 1 зелена паприка, 

- свежи влашац, 

- 100 мл маслиновог уља, 

- мајоран у праху, 

- со и бибер по укусу,

- 2 чена белог лука 
 

Припрема: 

1. Добро очистити лигње, испрати их и припремити за пуњење. 

2. У великој посуди измрвити фету и помешати је с парадајзом и зеленом паприком, исецканим на ситно.

3. Смесу зачинити ситно исецкним власцем, исецканим белим луком, прстохватом мајорана, посолити и побиберити по жељи и на крају све залити маслиновим уљем. 

4. Напунити лигње овако припремљеном смесом, па ивице затворити чачкалицама. Преко лигања посути мало соли.

5. Пећи лигње на роштиљу око 6 минута са сваке стране и послужити их топле.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести