Рецепт дана: Пилетина у сосу од вишања

Ово је помало неуобичајна комбинација укуса; кисело слатки сос од вишања добро се слаже с месом, а нарочито је присутан у војвођанској кухињи.
piletina
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- око 400 г пилећег белог меса,

- 400 г очишћених вишања,

- кашика путера,

- мало маслиновог уља,

- 1 дл црног вина,

- мало свежег першуновог лишћа,

- туцане љуте паприке по укусу,

- со и бибер

Припрема:

1. Пилеће бело месо исећи на тање шницле, посолити, побиберити, посути љутом паприком, па премаза уљем.

2. Месо запећи по 2-3 минута са обе стране у дубоком, добро загрејаном тигању.

3. Запечено месо извадити у тањир са стране, а у тигањ ставити вишње и сипати вино.

4. Када течност испари и када се вишње укувају, искључити ринглу, додати путер и промешати све да се путер отопи.

5. По жељи, месо може да се врати у тигањ са сосом како би упило мирисе и укусе.

6. Пилеће бело месо и сос од вишања у тањиру посути исецканим першуновим листом и послужити с прилогом по жељи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести