Џонсон се диви краљици Елизабети II, не коментарише Маркл

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон изразио је своје дивљење краљици Елизабети II и ујединитељској улози коју она има у Британији и шире, не коментаришући оптужбе за расизам које је Меган Маркл изрекла против краљевске породице.
Britanska kraljica Elizabeta Druga Foto: FoNet
Фото: Британска краљица Елизабета Друга Фото: ФоНет

Маркл, супруга принца Харија, оптужила је краљевску породицу да је изразила забринутост због тога колико би кожа њиховог сина могла бити тамна, гурнувши је тиме на ивицу самоубиства, пренео је Ројтерс.

Премијери ретко коментаришу краљевске ствари и након "олује" коју је изазвао интервју принца Харија и Меган, Џонсон је рекао да неће улазити у оптужбе за расизам, говорећи искључиво о свом дивљењу према краљици Елизабети II.

Одувек сам се дивио краљици и уједињујућој улози коју има у нашој земљи и широм Комонвелта, рекао је Џонсон на конференцији за новинаре када су га питали о наводима из интервјуа.

Што се осталог тиче, све остале ствари које су повезане са краљевском породицом, већ дуго времена не коментаришем краљевске породичне ствари и не намеравам да одступим од тога ни данас, навео је Џонсон.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести