Од краљице Елизабете увек исти поклон: Пудинг и честитка 

ЛОНДОН: Мало коме је познато да краљица Елизабета и принц Филип свом многобројном особљу, које броји 1500 људи, за Божић традиционално дарују исти поклон - божићни пудинг, пише британски Дејли Мејл.
Epa (Andy Rain)
Фото: Epa (Andy Rain)

О томе колико је та традиција даровања за Божић дуга најбоље говори податак да су то исти чинили краљичин отац, краљ Џорџ Шести, као и њен деда Џорџ Пети.

Уз пудинг особље ће добити и божићну честику, а они са дужим стажом и поклон бонове.

Иначе, божићни пудинг је британска посластица направљена од сувог грожђа, коре поморанџе, сушеног воћа, црног пива, рума, лимуна, јаја, шећера, орашастих плодова и других намирница и његова припрема траје сатима, а све зато да би се добро конзервирао да би могао да се једе и месецима након божићних празника.

Традиција даривања особља је само једна од многих у Бакигамској палати, од којих су нека сасвим бизарна, па тако, на пример, постоје правила која се вековима поштују.

Кад краљица, на пример, стоји, стоје и сви остали. Ако краљица узме свој последњи залогај, сви престају са јелом.

На краљевском двору је апсолутно забрањено играње Монопола.

Два наследника Круне никада не путују заједно, а разлог је да, у случају несреће, Краљевство не би остало без наследника.

Члановима краљевске породице је забрањено да једу шкољке. Краљица сваки дан започиње доручак који се састоји од енглеског чаја и корнфлекса.

На Двору је апсолутно забрањена употреба белог лука, а за вечеру није дозвољено јести кромпир, пиринач и тестенину.

EUR/RSD 118.3414
Најновије вести