Меган добила тужбу против новина Мејл он Сандеј

ЛОНДОН: Војвоткиња од Сасекса, Меган Маркл, добила је спор против листа Мејл он Сандеј због објављивања приватних писама, ручно писаних, њеном оцу Томасу Марклу, пренео је Индепендент.
princ hari i megan, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Судија Варби је пресудио у корист војвоткиње, а одлуку је образложио чињеницом да "садржај писма мора да остане приватан".

Намеће се закључак да обелодањивање писама није било неопходно, нити је служило ичему. Гледано у целини, обелодањивања су била прекомерна и стога незаконита, рекао је судија.

Бол због објављивања писама је веома дубок

Меган Маркл је изјавила да је бол који су јој проузроковали лист ''Мејл он сандеј'' и његов издавач био врло дубок, након што је добила спор због објављивања приватних писама.

После две дуге године вођења парнице, захвална сам судовима што су донели пресуду да су Асошијетед њузпејперс и Мејл он сандеј одговорни за њихову илегалну и дехуманизацијску праксу, рекла је Маркл, преноси Ројтерс.

Она је указала на то да ове тактике и оне њихових сестринских публикација ''Мејл онлајн'' и ''Дејли мејл'' нису нове, као и да се "предуго дешавају без последица".

Штета коју су нанели и коју и даље чине је дубинска, рекла је она, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести